FRANCHISE

Starta din egna
obemannade butik

Har du funderat på att starta eget? Då är franchise ett både smidigt och spännande alternativ. Här lär du dig allt om hur franchise fungerar på 24 SJU Snabbköp.

Du som är registrerad franchisetagare hos oss kan köpa in material från oss i 
genom vår franchisebutik!

Obemannad Franchise

Hur fungerar en obemannad butik och hur startar jag en?

Så här fungerar en obemannad butik

Först och främst är säkerheten viktig i en obemannad butik, både för dig som ägare men även för kunderna. Vi har satsat mycket på en stabil och smart lösning som kombinerar BankID för verifiering med kameraövervakning och möjlighet till interaktion med kunderna.

När kunden verifierat sig ges åtkomst till butiken. Väl i butiken plockar kunden på sig sina varor från vårt breda sortiment och slutför köpet i vår egenutvecklade utcheckning med helt integrerade lösningar såsom våg, scanner, touchskärm, kortläsare, Swish-betalning med mera.

Du håller koll på din butik via vår Admin-portal där du ser all statistik, övervakning och uppdaterar butikens lager, priser och kampanjer.

Så här startar du en obemannad butik

Att starta en obemannad butik är ett utmärkt sätt att skapa en extra inkomst vid sidan av jobb eller andra företag. Öppnar du flera butiker kan du snabbt ha det som din enda sysselsättning.

För att öppna en obemannad butik krävs ganska lite från dig som franchisetagare, vi har gjort grovjobbet och det enda du behöver göra är att hålla hyllorna fyllda med varor, vara en god ambassadör för butiken i ditt samhälle och se till att det är rent och snyggt i butiken.

Normalt sett tar det ca. 8-16 timmars arbete i veckan när du blivit lite varm i kläderna.

För att starta din obemannade butik, ta kontakt med oss så hjälper vi dig vidare i processen.

FRANCHISE

Varför franchise? Kul att du frågar.

Fördelarna med franchise är många, däribland all hjälp du får med att komma igång och tryggheten i ett beprövat system och koncept.

Dessutom blir det oftast en högre vinstmarginal trots franchiseavgift tack vare mer fördelaktiga avtal med allt från grossister till banker. Och ju fler vi blir, desto bättre blir det för oss alla med stordriftsfördelar och bättre avtal. 

Häng med oss på en rolig resa!

Koncept
Vårt arbete 100%
Förberedelser
Vårt arbete 80%
Avtal med leverantörer
Vårt arbete 100%
Avtal med bank
Vårt arbete 90%

UTVECKLING

Lokalproducerad butik för lokala entreprenörer

Vi utvecklar och optimerar all programvara och all hårdvara själva. På så vis vet vi att allt är optimerat för just vår verksamhet, vi kan erbjuda den bästa supporten och vi kan anpassa systemet för att vara det bästa stödet i ditt arbete.

Vårt system är levande och utvecklas varje dag med nya funktioner som läggs till flera gånger per månad. Vi lyssnar på våra franchisetagare som kommer med tips och idéer som kan underlätta och automatisera arbetet med att driva butiken.

Vårt system består av

SAMMANFATTNING

Att starta franchise är lättare än du tror

En obemannad butik passar perfekt att driva som franchise, vi har en färdig plattform för dig och konceptet kräver minimalt med nedlagd tid för att vara ett eget företag.

Du behöver heller inte anställa och utbilda personal (men kan givetvis göra det) och du behöver inte räkna med att gå back under uppstarten tack vare de låga driftkostnaderna.

Vi hjälper både privatpersoner och föreningar etablera obemannade butiker – antingen i våra färdiga hus eller i befintliga butiker eller lokaler.

Vad vi erbjuder

Ett nyckelfärdigt företag med ett modernt koncept och mycket låga driftskostnader.

Fördelar för dig

Smidigt sätt att etablera en extra inkomst med förhållandevis lite arbete eller ekonomisk insats.

FRÅGOR?

Vanliga frågor & svar

Sök

Vi har paketerat hela konceptet till en allt-i-ett lösning vilket gör att vi kan sätta fasta priser på allt.

Det som vi inte kan styra över är mark- och etableringskostnader och dessa kan då skilja en del från butik till butik.

Det vi kan säga utan att avslöja för mycket är att en etablering kostar långt under en miljon. Och vi hjälper dig även med finansiering av din butik.

Oftast behöver du som franchisetagare inte mer än 200-300.000 kr för att kunna öppna din egen butik.

Kortfattat innebär det att du som egen företagare får tillgång till ett beprövat affärskoncept och varumärke. Där vi hjälps åt att lyckas genom att fokusera på vad varje part gör bäst.

Vi som franchisegivare fokuserar på att skapa så fördelaktiga möjligheter för dig som franchisetagare där du får tillgång till avtal, inköpspriser, reklam och stöd som annars skulle vara omöjligt.

Du som franchisetagare kan fokusera på att få just din verksamhet att blomstra genom fullt fokus på just din butik, dess kunder och dess utveckling.

Ja, vi hjälper dig med marknadsföring både lokalt och rikstäckande. Som franchisetagare ingår dock ett eget ansvar för marknadsföring lokalt, men ett så spännande koncept som en obemannad 24 SJU Snabbköp gör att ”mun-mot-mun”-metoden räcker långt.

Om du är sugen på att starta eget så är det ett otroligt spännande koncept i en bransch där vi kan erbjuda branschens smartaste system och som vi fortsätter utveckla dagligen med nya funktioner och smarta lösningar.

Några av våra styrkor är
• Låg investeringskostnad
• Äger och utvecklar all teknik själva
• Låg franchiseavgift
• Enkelt avtal
• Liten arbetsinsats
• Flexibla arbetstimmar
• Kort startsträcka

Vi hjälper dig igång och jobbar mot målet att du ska ha en automatiserad verksamhet som skapar frihet och inkomst till dig samtidigt som den hjälper ditt samhälle.

Framförallt ser vi att du har drivkraft och engagemang. Du kan med fördel ha ett annat jobb eller företag så länge du har tiden att sköta dina åtaganden, vilka du såklart kan delegera till andra då det är lätta uppgifter som kräver lite tid.

Du har ett aktiebolag alternativt är en förening eller samfällighet som önskar driva detta för att hålla bygden levande.

Vi tror att alla med lite vilja och engagemang kan lyckas som franchisetagare hos oss.

Nej, vi tar inte ut någon extra inträdesavgift. Vi tar ut en handpenning som är en delbetalning av den hårdvara som går till din obemannade butik.

Kostnaden för att komma igång går direkt till lokal och inventarier. Tillammans tjänar vi pengar långsiktigt och ju bättre det går för oss båda desto mer tjänar vi på sikt.

Fördelarna är många med obemannade butiker. Framförallt i vårt koncept med små obemannade matbutiker som passar perfekt att etablera i mindre samhällen.

Tekniken gör det möjligt att hålla driftskostnaderna mycket låga vilket gör att det återigen går att driva små butiker, likt en lanthandel, på orter med så lite som 800-1000 invånare.

Vi har anpassat konceptet och omkostnaderna så att alla butiker som uppfyller våra etableringskrav och där franchisetagaren fullgör sina åtaganden ska vara vinstdrivande. 

Hur stor vinsten blir på sista raden skiljer sig från varje butik, men vi har en ganska god uppskattning och vi berättar gärna mer i ett första möte.

Ansök om att bli franchisetagare idag

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort med mer information om att starta en obemannad butik i 24 SJU Snabbköp-konceptet.

* Fält är obligatoriska
24_sju_ny

KONTAKTA

Frågor om våra butiker? Hör av dig till oss idag.

* Fält är obligatoriska